Intrebari frecvente

Ce documente sunt necesare pentru a putea inchiria o masina?

Aveti nevoie de permisul de conducere, de actul de identitate si de un card de credit atunci cand inchiriati masina.
PERMISUL DE CONDUCERE
* Trebuie sa fi fost emis cu cel putin un an inainte de data inchirierii masinii;
* trebuie sa fie emis de autoritatile tarii in care sunteti rezident
* Daca permisul dumneavoastra nu este scris in caractere romane (de exemplu este scris in caractere chirilice), atunci veti avea nevoie si de un permis de conducere international; cele doua vor fi folosite impreuna.
CARDUL DE CREDIT
* Cardul de credit folosit trebuie sa contina numele conducatorului autovehiculului inchiriat. Aceasta conditie are scop de identificare si de siguranta.Ce varsta minima trebuie sa am pentru a putea inchiria o masina de la Avis?

Trebuie sa aveti cel putin 21 de ani pentru a inchiria un autoturism in Romania si sa aveti permisul de conducere de cel putin un an. O taxa de sofer tanar se aplica pentru soferii care au mai putin de 25 de ani. Momentan aceasta taxa este 5 EUR/zi (fara TVA) si se plateste pentru un numar de maxim 10 zile.

Exista limita de kilometri?


Majoritatea tarifelor noastre includ kilometri nelimitati. Exista totusi unele tarife care presupun o limita de kilometri si un cost pentru fiecare km. aditional facut peste limita specificata. Veti fi informat la momentul rezervarii daca tariful dumneavoastra include km. nelimitati, sau ii puteti intreba pe colegii nostri la momentul inchirierii.

Voi primi autoturismul deja alimentat cu combustibil?


Toate autoturismele Avis sunt inchiriate cu rezervorul plin si trebuie alimentate inaintea predarii lor la biroul Avis. In caz contrar o sa platiti combustibilul lipsa. Alternativ, puteti plati in avans combustibilul, intrebati la biroul Avis despre optiunea de a plati combustibilul in avans - Pre-Paid Fuel Option.

Poate o alta persoana sa conduca autoturismul?


Autoturismul inchiriat este asigurat doar pentru persoana care este titulara contractului. Daca alte persoane intentioneaza sa conduca, acele persoane trebuie mentionate in contractul de inchiriere la momentul deschiderii contractului. Exista o taxa de 25 EUR/inchiriere (fara TVA) pentru fiecare sofer aditional.

Care este costul unei inchirieri?


Inchirierea se taxeaza pe perioade de 24 ore, deci daca o sa inchiriati un autoturism pentru 26 ore veti fi taxat echivalentul a doua zile de inchiriere. Exista totusi o perioada de gratie de 29 minute inainte de a fi taxat pentru o zi aditionala. Costul propriu-zis al inchirierii depinde de grupa masinii, perioada in care inchiriati, durata si locul inchirierii.

Ce se intampla in cazul in care am nevoie de ajutor in afara orelor de program?


Avis va ofera gratuit 24 ore Asistenta rutiera oriunde in Romania in caz de urgenta sau accident in care a fost implicat autoturismul inchiriat de la noi. Este necesar doar un telefon la numarul mentionat in contractul de inchiriere.

Ce se intampla in cazul in care autoturismul va fi avariat?


Avariile existente trebuie mentionate in documentele pe care le primiti la momentul inchirierii. Oricum, va rugam sa verificati si dumneavoastra masina la momentul preluarii. In cazul in care aveti orice observatie in acest sens, va rugam sa i-o comunicati agentului de inchiriere pentru a fi mentionata in documente.
Agentul de inchirieri va verifica masina la momentul predarii. In cazul in care masina a fost avariata pe parcursul inchirierii dumneavoastra, trebuie sa platiti costul reparatiilor pana la valoarea masinii in cazul in care nu ati acceptat asigurarea de accident. Daca ati acceptat asigurarea de accident veti plati o suma care poate fi maxim valoarea responsabilitatii dumneavoastra.
In cazul in care autoturismul este adus in afara orelor de program, veti ramane responsabil de starea masinii pana in momentul in care aceasta este verificata de catre un membru Avis.

Pot returna masina mai tarziu decat am stabilit la momentul inchirierii?


Intelegem ca s-ar putea sa intarziati si incercam sa fim flexibili. Daca returnati vehiculul cu intarziere sau trebuie sa prelungiti perioada de inchiriere a masinii, va rugam sa ne contactati in cel mai scurt timp. In unele tari, daca returnati masina mai tarziu decat stabilit fara sa anuntati biroul de inchiriere sau fara sa prelungiti inchirierea, veti putea fi taxat suplimentar pentru predare cu intarziere.

Va rugam sa retineti ca, daca veti returna masina dupa data si ora stabilite prin contractul de inchiriere, veti plati contravaloarea inchirierii pentru zilele suplimentare plus o taxa de returnare cu intarziere pentru fiecare zi (sau parte a unei zile) de intarziere (daca se aplica).